Gaat u ook voor meer resultaat? Neem dan contact met ons op! We're just one click away... 0488 - 429375 info@creating4u.nl

Verdrievoudiging van de conversieratio

Case van WOEFshop

WOEFshop is een webshop in non-food hondenartikelen. Denk daarbij aan speeltjes, maar ook bijvoorbeeld aan riemen, halsbanden en verzorgingsartikelen. WOEFshop bevindt zich in een volle markt, waarin enkele grote spelers domineren. Zoals bij veel webshops, ziet WOEFshop ook haar afzet in de vakantiemaanden juli en augustus traditiegetrouw afnemen. Dit komt enerzijds door lagere bezoekersaantallen, maar ook door een afgenomen conversieratio. Dit betekent dat er niet alleen minder bezoekers op de webshop komen, maar dat die bezoekers procentueel ook nog eens minder kopen dan in de andere maanden.

De opdracht van WOEFshop was simpel: zorg dat wij in deze vakantiemaanden ook een goede afzet hebben. Daarvoor hadden wij twee opties: de bezoekersaantallen omhoog en/of de conversieratio verbeteren. Daarbij hadden we rekening te houden met een zeer beperkt budget. Daarom besloten wij ons sterk te focussen op mensen die al eens een aankoop bij WOEFshop hadden gedaan. Die doelgroep is immers bekend met het bestelproces en is relatief makkelijk te converteren naar een herhaalaankoop. Door het gebruik van doelgroepspecifieke e-mailnieuwsbrieven, inzet van social media en adverteren op social media binnen de volgers zijn wij er in geslaagd om in 2015 een drie keer hogere conversieratio te behalen dan in 2014.

De case van WOEFshop laat zien dat ook met een klein budget grootse resultaten te bereiken zijn. Van cruciaal belang is een goede voorbereiding. Bent u klaar voor een hogere conversie? Wij denken graag met u mee!

 

De blauwe lijn is 2015, de oranje lijn is 2014. In 2015 zijn er veel meer conversies geweest.

De blauwe lijn is 2015, de oranje lijn is 2014. In 2015 zijn er veel meer conversies geweest.

WOEFshop is begonnen als een hobbyproject, naast mijn reguliere baan. Vandaar dat de budgetten klein zijn. Marcel begrijpt dat en denkt graag mee. Hij kan snel schakelen, geeft precies aan wat hij gaat doen en staat altijd open voor suggesties. Ook rapporteert hij duidelijk na afloop van een periode, zodat precies duidelijk is wat hij heeft gedaan en wat het heeft opgeleverd. Met de resultaten van deze case was ik meer dan tevreden, de investering heb ik ruimschoots terugverdiend. We blijven dus graag gebruikmaken van de expertise van Creating4U!

Wendy Kluvers

Eigenaresse, WOEFshop

Ook u kunt meer rendement uit uw website halen!