Gaat u ook voor meer resultaat? Neem dan contact met ons op! We're just one click away... 0488 - 429375 info@creating4u.nl

Zoekmachine Google, social medium Google+, videoplatform YouTube, e-mailprogramma Gmail, advertentienetwerk Google Adsense, fotodienst Picasa, navigatiesoftware Google Maps, mobiel besturingssysteem Android: het zijn slechts enkele onderdelen van het bedrijf Google. Het bedrijf bestaat pas sinds 1998 (dus nog geen 20 jaar), maar het is niet meer weg te denken uit onze samenleving. Ook voor bedrijven biedt Google vele mogelijkheden om beter gevonden te worden. Dat wordt nu nog makkelijker gemaakt met Google Mijn Bedrijf.

Je had Google+ lokaal, Google+ pagina’s, Google Places: het werd er niet duidelijker op. Vandaar dat Google begin dit jaar besloot om het anders aan te pakken. Het resultaat is Google Mijn Bedrijf. Een overzichtelijk dashboard om uw bedrijf (lokaal) nog sterker in de online markt te zetten.

Alles op één plek
Via google.nl/mijnbedrijf kunt u een gratis account aanmaken. Vervolgens vindt u daar in één overzicht de prestaties van uw Google+-pagina, uw website (via Google Analytics) en eventueel uw YouTube-kanaal. Ook ziet u of mensen Google-reviews hebben geschreven over uw bedrijf. Het wordt dan ook meteen duidelijk hoe u ervoor kunt zorgen dat u hoger komt in de zoekresultaten. Het wordt goed zichtbaar hoe de verschillende onderdelen van Google samenwerken en hoe de onderlinge verbanden liggen. Het web van Google wordt inzichtelijker gemaakt. Enkele tips op basis van dit web van diensten:

  • Zorg ervoor dat u een goede Google+-pagina heeft. Heeft u een lokaal bedrijf, dan is een lokale pagina de beste keuze. Zorg er dan ook voor dat u de verificatie goed doorloopt. Uw vermelding verschijnt dan ook in Google Maps.
  • Verifieer uw website via het webmasterhulpprogramma. Er verschijnt dan een vinkje naast de URL die vermeld wordt op uw Google+-pagina.
  • Zet YouTube in. YouTube is de één na grootste zoekmachine ter wereld en de zoekmachine van Google werkt nauw samen met dit videoplatform om zoekresultaten weer te geven.

Met Google Mijn Bedrijf heeft Google het dus weer wat makkelijker gemaakt om uw bedrijf goed onder de aandacht te krijgen van uw doelgroep!