Gaat u ook voor meer resultaat? Neem dan contact met ons op! We're just one click away... 0488 - 429375 info@creating4u.nl

Google staat aan de vooravond van één van de belangrijkste veranderingen in haar zoekindex sinds jaren. Ze is aan het experimenteren met ‘mobile first’: voor het indexeren van pagina’s wordt primair gekeken naar de mobiele versie en niet meer naar de desktopversie. Dit kan ingrijpende gevolgen hebben voor de positie van uw website in de zoekresultaten…

Per dag doorzoeken de bots van Google miljoenen webpagina’s. Aan de hand van honderden verschillende factoren worden deze pagina’s gecategoriseerd. Door deze index te combineren met een groot aantal algoritmes is Google in staat om relevante resultaten te tonen voor uw zoekopdracht. De index wordt nu nog gebaseerd op de inhoud van de desktopversies van webpagina’s, maar dit gaat dus veranderen. In de nabije toekomst zal Google de rankings van pagina’s baseren op wel/niet aanwezige mobiele content.

Mobile First
Concreet komt het er op neer dat mobiele versies de ranking van webpagina’s gaan bepalen. Voorlopig zit Google nog in de testfase, zoals ze zelf schrijven: “We understand this is an important shift in our indexing and it’s one we take seriously. We’ll continue to carefully experiment over the coming months on a small scale and we’ll ramp up this change when we’re confident that we have a great user experience.”
Maar de boodschap is vrij duidelijk: “The time to adapt to mobile is now.” Is uw website nog niet geoptimaliseerd voor mobiel, dan is nu echt het moment bereikt waarop u werk moet maken van uw mobiele website.

Twijfelt u of uw website mobiel genoeg is? Of wilt u zelf aan de slag gaan met uw mobiele website, maar weet u niet waar u moet beginnen? Wij adviseren u graag!