Gaat u ook voor meer resultaat? Neem dan contact met ons op! We're just one click away... 0488 - 429375 info@creating4u.nl

Het jaar is bijna ten einde, maar we hebben op de valreep nog een gaaf project op mogen leveren. GTOP Trading, een klant die we al jarenlang ondersteunen, begint 2020 met een nieuwe naam. Bij een nieuwe naam hoort een nieuwe huisstijl. En uiteraard moet die nieuwe huisstijl worden doorgetrokken naar de website. Ze vroegen ons of wij daarbij konden helpen. En dat doen we natuurlijk graag!

Vanaf het begin was al duidelijk dat het nogal een project zou worden. De domeinnaam moest namelijk ook veranderen van gtop.nl in edenbv.nl. Addertje onder het gras: op gtop.nl kwamen maandelijks duizenden bezoekers binnen. En deze bezoekers waren kwalitatief buitengewoon goed, want GTOP Trading kreeg elke maand een ruim aantal prijs- en contactaanvragen binnen via de website. Uiteraard moest dit zoveel mogelijk behouden blijven. Nogal een uitdaging, zeker als je weet dat de website op gtop.nl bijna 1.200 pagina’s bevatte, die allemaal overgenomen moesten worden naar edenbv.nl. Maar gelukkig houden we wel van een uitdaging!

Eerst het ontwerp
De eerste stap was het integreren van de nieuwe huisstijl. We hebben een flinke slag gemaakt in uitstraling van de website, zodat deze weer helemaal bij de tijd is. Het ontwerp is een stuk strakker en sluit goed aan op de hernieuwde filosofie van Eden.

Een productcategorie-pagina op gtop.nl
Dezelfde productcategorie-pagina, maar dan op edenbv.nl

Google op de hoogte brengen
Toen we de nieuwe website gereed hadden, werd het tijd om Google te vertellen dat gtop.nl vervangen werd door edenbv.nl. Met een bepaalde techniek hebben we dat gerealiseerd. Daarbij moesten we er uiteraard rekening mee houden dat een daling in het aantal bezoekers zoveel mogelijk beperkt zou worden. Ook moest de kwaliteit van die bezoekers minimaal gelijk blijven. De website draait nu enkele dagen en voorlopig lijkt het erop dat we erin geslaagd zijn om de schade zoveel mogelijk te beperken. Ondanks de Kerstdagen zitten we op een paar honderd bezoekers op edenbv.nl en de kengetallen voor de kwaliteit laten een soortgelijk beeld zien als op gtop.nl.

Kort tijdsbestek
Het ombouwen van gtop.nl naar edenbv.nl was een mooi project om het jaar mee af te sluiten. En het is een goed voorbeeld dat een restyling van een website geen tot nauwelijks nadelige gevolgen hoeft te hebben. Uiteindelijk zijn we er in geslaagd om dit project binnen twee maanden tijd te realiseren. Weer een prestatie waar we trots op zijn! En we kijken uit naar het nieuwe jaar, want er zitten weer een flink aantal mooie projecten in de pijplijn.

Denkt u er ook over om uw website te restylen? En wilt u weten hoe u dit het beste aan kunt pakken? Wij adviseren u graag! Neem contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.