Gaat u ook voor meer resultaat? Neem dan contact met ons op! We're just one click away... 0488 - 429375 info@creating4u.nl

Zoals u weet, is beeld in uw advertentie belangrijk. Maar pas wel op waar u uw afbeeldingen vandaan haalt! Internet staat vol met mooie plaatjes, maar wees u bewust van het verhaal achter het plaatje. Want anders kan het behoorlijk mis gaan, zoals de Canadese datingsite ionechat.com aan den lijve heeft ondervonden.

De datingsite adverteerde op Facebook met de slogan: “Find Love in Canada! Meet Canadian girls and women for friendship, dating or relationships.” Bij haar advertentie werden foto’s van een mooie, jonge vrouw getoond. Echter ging ionechat.com daar de fout in. De foto’s die zij gebruikten, waren namelijk van Rehtaeh Parsons. De 17-jarige Parsons pleegde begin dit jaar zelfmoord, na jarenlang gepest te zijn. Saillant detail is dat het pesten begon nadat Parsons seksueel misbruikt was. Uiteraard heeft Facebook de advertentie direct verwijderd en is ionechat.com voor eeuwig verbannen van de social media website. Maar de imagoschade van ionechat.com was reeds geleden.

Dit voorbeeld is één van de vele voorbeelden van bedrijven die afbeeldingen van internet plukken, zonder de herkomst goed te onderzoeken. Het internet is een mooie manier om snel informatie te vinden, maar het is van groot belang dat u de bronnen goed verifieert.